Produkter

Via vores medlemskab i kornforædlingsforeningen Landsorten kan vi tilbyde helt specielle kornsorter. Vi sætter en ære i at bidrage til udviklingen af sunde, resistente kornsorter, der kan tilpasses fremtidens økologiske og klimatiske behov.

Vi forhandler som de eneste i Danmark specialsorterne “Ulkeruphvede” og “Blå Vårhvede”.

Vi stenkværner alt vores mel på gammeldags facon. Stenkværnet mel giver brød med mere farve, smag og næringsindhold, fordi kim og skaldele bevares i melet.


Startpakke til Ølandsrugbrød 165 kr.

2 x Astranos Rug – Fuldkornsmel
1 x Astranos Rug – Knækkede kerner
1 x Ølandshvede – Fuldkornsmel
1 x Bondens Brødhvede – Fint sigtet mel
1 x Surdej anno 1980 i Weck 580 ml. glas med låg
1 x Opskrift på Ølandsrugbrød (printet)


Mel & Kerner

1 kg5 kgErhverv
Astranos Rug
Hele kerner
Knækkede kerner
Fuldkornsmel

30 kr.

145 kr.

Kontakt os for pris
Blå Vårhvede
Fuldkornsmel

45 kr.

220 kr.

Kontakt os for pris
Bondens Brødhvede
Hele kerner
Fuldkornsmel
Fint sigtet mel

30 kr.

145 kr.

Kontakt os for pris
Durumhvede
Fuldkornsmel
Fint sigtet mel

40 kr.

195 kr.

Kontakt os for pris
Himmelblå Hvede
Hele kerner
Fuldkornsmel

45 kr.

220 kr.

Kontakt os for pris
Mariagertobahvede
Hele kerner
Fuldkornsmel
Fint sigtet mel

40 kr.

195 kr.

Kontakt os for pris
Pop Nørregade-hvede
Hele kerner
Fuldkornsmel
Fint sigtet mel

35 kr.

170 kr.

Kontakt os for pris
Ulkeruphvede
Fuldkornsmel

45 kr.

220 kr.
Kontakt os for pris
Ølandshvede
Hele kerner
Fuldkornsmel

40 kr.

195 kr.

Kontakt os for pris

Surdej & Pakker

Surdej anno 1980
100 gram i plastbøtte
300 gram i Weck580-glas
Gratis
50 kr.
Lavet på basis af Astranos Rug
og Bondens Brødhvede.
Ølandsrugbrød
Startpakke
Genopfyldning (uden surdej og opskrift)

Nok til 6 store Ølandsrugbrød.

185 kr.
145 kr.



2 x Astranos Rug – Fuldkornsmel
1 x Astranos Rug – Knækkede kerner
1 x Ølandshvede – Fuldkornsmel
1 x Bondens Brødhvede – Fint sigtet mel
1 x Opskrift (printet) på Ølandsrugbrød
300 gram surdej i Weck580-glas

“Fuldkorn er godt for din sundhed. Når du spiser fuldkorn, er det med til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft.”

Kilde: Spis mad med fuldkorn (Fødevarestyrelsen)

Rug

Astranos Rug

En smuk, blågrøn rug med mellemstor kerne med god smag. Et godt valg til det klassiske rugbrød.

Under økologisk kontrol, dog først Ø-mærket fra høsten 2024.

Lidt om rug

Rug har et stort rodsystem og kan dyrkes både på god lerjord og på let sandjord. Rug tåler også tørke bedre end de øvrige kornarter. Rug anvendes som eneste eller hovedingrediens i det gode, danske rugbrød.

Vi bliver glade, når vi ser råvildt gå og gnave af rugmarkerne om vinteren, for så skyder planten endnu kraftigere om foråret og udbyttet bliver højere – så vi deler gerne!

Vårhvede

Blå Vårhvede

Blå kernefarve som giver et mørkt brød på grund af et højt indhold af anthocyanin, der er at antioxidant og som indeholder den samme type farvestof, som gør blåbær blå. Meget aromatisk og unik smag.

Under økologisk kontrol, dog først Ø-mærket 2024.

Bondens Brødhvede 2023 (Capitol)

Fra vores venner på Stenhøjgaard har vi i år den klassiske brødhvede “Capitol”, der er DLG’s foretrukne brødhvede. Det er en god, højtydende hvede for landmanden, men bevarer stadig et fornuftigt proteinindhold.

Statskontrolleret økologisk.

Durumhvede

Durum er en smuk, gullig mel, der egner sig særlig godt til pasta. Durum er svær at dyrke på de nordiske breddegrader, men pga. de mange solskinstimer i Odsherred har vi held med den i de gode somre.

Under økologisk kontrol, dog først Ø-mærket fra 2024.

Mariagertoba

Mariagertoba er en vårhvede kendt for sin suveræne bagekvalitet. Den har hårde kerner og stram gluten, altså egenskaber der minder om canadisk Manitobahvede. Dyrket af vores gode venner på Stenhøjgaard, Nr. Asmindrup.

Statskontrolleret økologisk.

Ulkeruphvede

Vi har opformeret og navngivet denne fantastiske hvede, der har fået sit navn fra Ulkerup Skov, hvor vi dyrkede den i de første år. Med sin overlegne glutenstruktur skaber den sejhed og elastik til dit brød. Det er den hvede vi sælger absolut mest af. Kender du sagnet om Ulkerupsjælene? Hvis ikke, så læs om dem her: Ulkerupsjælene. De fine små figurer kan ses i skoven et par kilometer fra Møllebjerggård.

Under økologisk kontrol, dog først Ø-mærket fra 2024.

Ølandshvede

Den populære, svenske hvede med god, nøddeagtig aroma. Knapt så anvendt for sine evner til at give brødet struktur, men er til gengæld en fremragende smagsgiver.

Under økologisk kontrol, dog først Ø-mærket fra høst 2024.

Lidt om vårhvede

Vårhvede sås om foråret og høstes samme sommer. Vårhvede har bedre egenskaber til bageformål end vinterhvede, især fordi indholdet af protein er højere. Vårhvede giver lavere udbytte end vinterhvede og er mere udsatte ved f.eks. tørke end vinterhvede.

Vinterhvede

Himmelblå Hvede

Himmelblå er en vinterhvede med blå kerner og en fantastisk smag. Ligesom purpurhvede har blå hvede et meget højt indhold af anthocyanin, der har antiinflammatoriske egenskaber.

Pop Nørregade-hvede

Vinterhvede med højt glutenindhold. Giver løft og volumen til dit brød. En god og driftsikker bagehvede til all-round bagning.

Lidt om vinterhvede

Vinterhvede sås om efteråret og overvintrer således på marken indtil høst. Vinterhvede giver større udbytte og er mere driftsikker for landmanden. Proteinindholdet er dog typisk lavere end hos vårhvederne, men det kan være meget sæsonafhængigt.
Vores første høst af Blå Vårhvede