Baguettes

Skønne, rustikke baguettes med forskellige smagsvarianter fra Odsherred

Opskrift: Peter

3 stk

I denne opskrift skal du undervejs vælge, hvilken variant du vil bage. Vi holder meget af at støtte de andre gode fødevareproducenter i Odsherred, så i 2 af varianterne indgår der produkter fra hhv. Dansk Tang og Deeper Roots.

For-dej
80 g Mariagertobahvedemel, fint sigtet
80 g Durumhvedemel, fint sigtet
160 g vand
0,8 g gær  (ja, du læste rigtigt – det er ikke meget)
Røres sammen, kommes i skål eller condibøtte og stilles 16-18 timer ved stuetemperatur (25°).

Surdej
Surdejen opfriskes ca. 8 t inden den skal bruges: 50 g “gammel” surdej tilsættes 100 g vand, 50 g hvedemel og 50 g fuldkornsmel, røres sammen og stilles ved 25° til den har hævet til dobbelt størrelse. Test den ved at komme en tsk i et glas vand, kan den flyde er surdejen klar til brug.

Du kan få en gratis klat surdej hos os, hvis du bestiller mel hos os – skriv det i bestillingen!

Grund-dej
Vælg grunddejen til en af de tre varianter: Blå Baguettes, Tangbaguettes eller Ølbaguettes:

Grunddej til Blå BaguettesGrunddej til TangbaguettesGrunddej til Ølbaguettes
250 g vand
1,6 g gær
100 g surdej
100 g Durumhvede, fint sigtet mel
150 g Mariagertobahvede, fint sigtet mel
180 g Blå Vårhvede, fuldkornsmel
15 g salt



250 g vand
1,6 g gær
100 g surdej
230 g Durumhvede, fint sigtet mel
200 g Mariagertobahvede, fint sigtet mel
20-25 g tang (Dansk Tang ”Kattegatmix”), malet til pulver i f.eks. kaffemølle eller morter. Tang erstatter salt.


100 g vand
150 g Deeper Roots Kattegat IPA
1,6 g gær
100 g surdej
230 g Durumhvede, fint sigtet mel
200 g Mariagertobahvede, fint sigtet mel
15 g salt



Fremgangsmåde
For-dej og grunddej hældes sammen og køres på røremaskine i 6 minutter på langsom indstilling.
Herefter røres i 5 minutter ved høj hastighed. Lav evt. en glutentest.
Dejen lægges i plastbeholder i 1½ time ved stuetemperatur (25°)
Ælt dejen igennem og lad ligge yderligere 60 min.
Afvej dejen i 3 stk. på ca. 350 g og form dem til aflange baguettes, ca. 40-50 cm.
Dækkes med klæde og stilles på køl i 20 min.
Tages ud og dækkes med plastik og hæver igen i 45-60 minutter ved 25°
Ovn med bagestål opvarmes til 280°. Sæt brødene ind og sænk temperaturen til 250°.
Bag dem i ca. 18 min, de første 15 min med damp.

Køler af på rist i mindst 30 min.

Baguettes